🍷 Ren njutning med Nero d'Avola Sicilia DOC från Stemmari som imponerar med sin följsamma textur och det mogna karaktären från 6 månaders Barrique-lagring
🍝 Detta italienska rödvin passar perfekt till risotto och spaghetti alla Norma och lyfter varje måltid till en ny nivå
🌄 De högkvalitativa Nero d'Avola-druvorna kommer från de soliga provinserna Agrigento och Ragusa och ger detta vin sin distinkta aromakomplexitet
förpackningen!
Mer information om Nero d'Avola Sicilia DOC - Stemmari
Nero d'Avola från Stemmari är ett smidigt, aromatiskt och sortrent rött vin från den italienska vinodlingsregionen DOC Sicilia.
En intensiv rubinröd med violetta reflektioner presenterar sig i glaset av detta vin. En intensiv bukett smeker näsan. Uttrycksfulla aromer av solmogna vinbär, nyplockade smultron och moget granatäpple avslöjas. I gommen är detta italienska rödvin underbart mjukt. Den fruktiga karaktären kommer fram perfekt och harmoniserar skickligt med den sammetslena strukturen.
Vinifiering av Stemmari Nero d'Avola Sicilia
Nero d'Avola-vinstockarna för detta röda vin växer både i Sambuca di Sicilia (Agrigento-provinsen) och i Acate (Ragusa-provinsen).
Under den första veckan i september skördas Nero d'Avola-druvorna när de är helt mogna. När druvorna anländer till Stemmaris vingård avskiljs de och jäser på skalen i 6 till 8 dagar vid en kontrollerad temperatur (22 till 24 grader Celsius) i tankar av rostfritt stål. Vinet genomgår en fullständig malolaktisk jäsning. Slutligen mognar detta vin i 6 månader i franska ekbarriärer.
Matrekommendation för Nero d'Avola Stemmari
Detta torra röda vin från Italien är en utmärkt följeslagare till alla typer av risottovariationer, till den typiska sicilianska maträtten "Spaghetti alla Norma" eller också till kryddiga ostar.
Utmärkelser för Nero d'Avola från Stemmari
- Ultimate Wine Challenge - 93 poäng för 2018
- Decanter - Silver för 2018
- Mundus Vini: Guld för 2017
- Berlin Wine Trophy: Guld för 2017
- Fler produkter från Stemmari