🍷 Barbaresco DOCG från Gian Piero Marrone imponerar med en elegant och sammetslen stil som perfekt avrundas genom lagring i träfat
🍽️ Njut av detta aromatiska rödvin till delikat kalvstek eller fyllda paprikor för en oöverträffad smakupplevelse
🌍 Tillverkat av utvalda Nebbiolo-druvor från Piemonte, förenar detta vin den rika traditionen och den unika karaktären från Gamla världen
förpackningen!
Mer information om Barbaresco DOCG - Gian Piero Marrone
Den veganska Barbaresco Gian Piero Marrone lyser in i glaset med en tät rubinröd. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög densitet och fullhet, vilket är uppenbart i tydliga kyrkfönster vid glasets kant. I glaset presenterar detta röda vin från Gian Piero Marrone aromer av mullbär, liljor, rosor, björnbär och svarta vinbär, kompletterade med orientaliska kryddor, vanilj och mörk choklad. I gommen öppnar Gian Piero Marrones Barbaresco underbart aromatiskt, fruktdrivet och balanserat. Det finns torra och riktigt torra. Detta rödvin tillhör den senare gruppen, eftersom det tappades på flaska med bara 0,3 g restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. Med sin livliga fruktsyra är Barbaresco underbart friskt och livligt i gommen. I avslutningen bjuder detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Piemonte på en härlig längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och svarta vinbär.
Vinifiering av Gian Piero Marrone Barbaresco
Grunden för den kraftfulla Barbaresco från Piemonte är druvor från druvsorten Nebbiolo. Barbaresco är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden anländer druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Barbaresco noggrant.
Matrekommendation för Barbaresco från Gian Piero Marrone
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till kokt kalvkött med bönor och tomater, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Gian Piero Marrone