- Denna vita vin från de bästa druvorna kompletterar förträffligt rätter som spaghetti med yoghurt-mynta-pesto eller torsk med gurka-senap-grönsaker
- Dess ursprung från Piemonte gör detta vin till en typisk representant för viner från Gamla Världen
- Detta italienska vita vin passar utmärkt som en harmonisk sommarvin
Chardonnay Giaiet - Stella
förpackningen!
Mer information om Chardonnay Giaiet - Stella
Chardonnay Giaiet från vinodlingsregionen Piemonte presenterar sig i glaset i en tät gyllengul. Den första näsan av Chardonnay Giaiet avslöjar nyanser av bananer och ananas. De fruktiga antydningarna i buketten får sällskap av vattenmelon och basilika.
Detta italienska vin glädjer med sin raka torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som du kan förvänta dig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta krämiga och silkeslena vita vin presenterar sig fylligt och komplext på gommen. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Piemonte fängslar med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska inslag från jordarna som domineras av sand och kalksten.
Vinifiering av Chardonnay Giaiet by Stella
Den kraftfulla Chardonnay Giaiet från Italien är ett vin med en enda druvsort, pressad från druvsorten Chardonnay. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av sand och kalksten. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Chardonnay Giaiet fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 12 månader.
Serveringsförslag för Chardonnay Giaiet by Stella
Detta vita vin från Italien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som passande vin till grönsaksgryta med pesto, kålroulader eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Stella