🍇 I Ciari Ribolla Gialla från Borgo Molino imponerar med sin brillanta, ljusgula färg och den elegant torra smakprofilen
🍽️ Njut av detta vita vin till stekt forell med ingefära-päron eller en frisk grönsallad med rödbetor
🌍 Tillverkad av den erkända druvsorten Ribolla Gialla, förkroppsligar detta vin de soliga terroirerna i den venetianska vinregionen
förpackningen!
Mer information om I Ciari Ribolla Gialla Venezia Giulia IGT - Borgo Molino
Med Borgo Molino I Ciari Ribolla Friuli Venezia Giulia häller man upp ett förstklassigt vitt vin i glaset. Det har en underbart lysande, ljusgul färg. Hällt i ett vitt vinglas avslöjar detta vita vin från Italien underbart uttrycksfulla aromer av aprikos, mirabelle, plommon och äpple, avrundade med andra fruktiga nyanser.
Borgo Molino I Ciari Ribolla Friuli Venezia Giulia glädjer med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt låg restsockerhalt. Detta är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och därför, trots sin torrhet, gläder denna italienare naturligtvis med den finaste balansen. Smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta lättfotade vita vin av en otroligt krispig och sammetslen textur. I avslutningen gläder detta vita vin från vinodlingsregionen Veneto äntligen med sin vackra längd. Återigen finns det inslag av mirabelleplommon och Nashipäron.
Vinifiering av Borgo Molino I Ciari Ribolla Friuli Venezia Giulia
Basen för den eleganta I Ciari Ribolla Friuli Venezia Giulia från Veneto är druvor från druvsorten Ribolla Gialla. Efter att ha skördats för hand tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter sker jäsningen i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas på flaska.
Rekommendationer för matlagning I Ciari Ribolla Friuli Venezia Giulia från Borgo Molino
Detta italienska vin njuts bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det passar perfekt till stekt forell med ingefära och päron, fiskcurry med kokosnöt och lime eller grönsallad med rödbetor.