🍷 Rosso di Montepulciano DOC från Poggio alla Sala visar en sammetslen och tät textur kombinerad med elegant friskhet
🥗 Ideal till kikärtscurry eller spaghetti med kapris-tomat-sås visar sig detta vin vara den perfekta måltidskompanjonen
🇮🇹 Tillverkat av de utvalda druvsorterna Canaiolo och Sangiovese utstrålar detta kraftfulla rödvin Toskanas passion
förpackningen!
Mer information om Rosso di Montepulciano DOC - Poggio alla Sala
Den kraftfulla Rosso di Montepulciano från Poggio alla Sala kommer in i glaset med en tät rubinröd. I glaset erbjuder detta röda vin från Poggio alla Sala aromer av björnbär, plommon, mullbär, svarta körsbär och plommon, kompletterade med svart te, orientaliska kryddor och pepparkakskryddor. Poggio alla Sala Rosso di Montepulciano presenterar sig underbart torr för kännaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt silkeslen och tät textur. Tack vare sin vitala fruktsyra är Rosso di Montepulciano fantastiskt fräsch och livlig i gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Rosso di Montalcino DOC, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Rosso di Montepulciano från Poggio alla Sala
Sangiovese Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av Canaiolo och druvsorter. Bären för detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. Efter handskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 8 månaders lagring på slavonska ekfat.
Matrekommendation för Poggio alla Sala Rosso di Montepulciano
Upplev detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till kikärtscurry, potatispanna med lax eller spaghetti med kapris-tomatsås.
- Fler produkter från Poggio alla Sala