🍾 Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore utmärker sig genom sin eleganta torrhet och den delikata pärlningen
🍽️ Njut av detta mousserande vin perfekt till läcker kikärt-curry eller mager torsk med gurka-senap-grönsaker
🌿 Tillverkat av utvalda Glera-druvor från den berömda vinregionen Veneto gör detta Prosecco från Ruggeri till en helt särskild upplevelse
Klar för omedelbar avsändning, leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Ruggeri
Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore från vinregionen Venetia presenterar sig i glaset i brillant skimrande guldgul. Bubblan i denna Prosecco Spumante är livfull och varar länge. I ett mousserande vinglas visar denna vin från den gamla världen härligt uttrycksfulla aromer av Nashi-pear, äpple, kvitten och päron, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser.
Denna italienska vin förtrollar med sin eleganta torra smakprofil. Den har endast 4 gram restsocker per liter. Som man naturligt kan förvänta sig av en vin, förtjusar denna italienska vin med fin balans trots sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. Lätt och komplex visar sig denna lätta mousserande vin på gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore med en mjuk munkänsla, utan att för den skull missa fräschören. I eftersmaken imponerar denna Prosecco Spumante från vinregionen Venetia med en anmärkningsvärt lång eftersmak. Återigen visar sig antydningar till kvitten och äpple. I efterklangen tillkommer ytterligare mineraliska noter från de vulkaniska och kalkhaltiga jordarna.
Vinifikation av Ruggeri Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore
Denna eleganta mousserande vin från Italien tillverkas av druvsorten Glera. Druvorna växer under optimala förhållanden i Venetia. Vinstockarna rotar sina rötter djupt i jordar av kalksten, lera och mergel. Efter handskörd transporteras druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras och skonsamt krossas de. Därefter sker jäsningen av basvinerna. Efter sammansättningen av den slutgiltiga Prosecco Spumante följer en ytterligare utveckling enligt metoden Charmat. Sedan lagras Ruggeri Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore i några månader på flaska innan den degorgeras.
Mat rekommendation för Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore från Ruggeri
Denna mousserande vin från Italien bör bäst avnjutas mycket väl kyld vid 5–7°C. Den passar perfekt som sällskapsdryck till kikärtscurry, torsk med gurka- och senapsgrönsaker eller spenatgratäng med mandel.
Utmärkelser för Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore från Ruggeri
- Fler produkter från Ruggeri