förpackningen!
Mer information om Montefalco Rosso - Adanti
Montefalco Rosso från Adanti i Umbrien presenterar i glaset en briljant, rubinröd färg. Hälls i ett rödvinsglas erbjuder detta rödvin från Italien fantastiska komplexa aromer av plommon, kompletterat med ytterligare fruktiga nyanser som fattuationen bidrar med.
Adanti Montefalco Rosso framstår för vinälskaren härligt torr. Detta rödvin visar sig aldrig klumpigt eller kargt, utan runt och mjukt. På tungan utmärker sig detta lättfotade rödvin med en otroligt sammetslen textur. Finalen av detta rödvin från vinregionen Umbrien imponerar slutligen med en exceptionell eftersmak. Avslutningen åtföljs dessutom av mineraliska inslag från de leriga jordarna.
Vinifikation av Adanti Montefalco Rosso
Den eleganta Montefalco Rosso från Italien är en cuvée, pressad från druvsorterna Sangiovese, Barbera, Cabernet Sauvignon, Merlot och Sagrantino. I Umbrien växer vinrankorna, som ger druvorna för detta vin, på lerjordar. Druvorna för detta rödvin från Italien plockas enbart för hand när den optimala mognaden säkerställts. Efter skörden transporteras druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras och mals de varsamt. Därefter sker jäsningen i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av en lagring i flera månader på jästfällning innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Montefalco Rosso från Adanti
Njut av detta rödvin från Italien bäst tempererat vid 15 - 18°C som följeslagare till Boeuf Bourguignon, Ossobuco eller lammragout med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Adanti