Mer information om Botrosecco Maremma Toscana DOC - Le Mortelle
Botrosecco Maremma Toscana från Le Mortelle i Toscana har en ljus, purpurröd färg i det snurrade glaset. Efter den första virvlingen kan du se en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Den första doften av Botrosecco Maremma Toscana avslöjar nyanser av blåbär, plommonsylt och morellkörsbär. De fruktiga aspekterna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som kanel, svart te och kakaobönor.
Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det har tappats på flaska med endast 1,6 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. I gommen har detta välbalanserade rödvin en underbart silkeslen, smältande och köttig textur. Tack vare sin livliga fruktsyra är Botrosecco Maremma Toscana underbart fräsch och livlig på gommen. Detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Toscana har en mycket lång eftersmak. Återigen finns det antydningar till Mon Cheri körsbär och morello körsbär. I finishen läggs mineralnoter av sand- och lerdominerade jordar till.
Vinifiering av Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana
Grunden för den balanserade Botrosecco Maremma Toscana från Toscana är druvor från druvsorterna Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lerjord, sand, lera och märgel. Det är uppenbart att Botrosecco Maremma Toscana också bestäms av klimat- och stilistiska faktorer Maremma Toscana DOC. Denna italienare kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Mognaden av druvorna till detta vin av Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon påverkas i hög grad av klimatet i odlingsområdet. I Toscana trivs druvorna i ett varmt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög mustvikt. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att optimal mognad har säkerställts. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Botrosecco Maremma Toscana ytterligare 12 månader i ekbarriquer.
Matrekommendation för Botrosecco Maremma Toscana från Le Mortelle
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till ankbröst med sockerärtor, bakade fetaostpaket eller thailändsk gurksallad.
Utmärkelser för Botrosecco Maremma Toscana från Le Mortelle
Detta vin från Maremma Toscana DOC övertygar inte bara oss, utan också kända vinjournalister tilldelade det 90 poäng och mer. Bland betygen för årgång 2017 är
- Gambero Rosso - 2 glasögon
- Vinspektator - 93 poäng
- Fler produkter från Le Mortelle (Antinori)