- Denna sorters rena rödvin passar bra till Boeuf Bourguignon eller lammragout med kikärtor och torkade fikon
- Sin ursprung från Piemonte gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallklimat-odlingsområde
- En kraftfull rödvin, utmärkt bland annat till en romantisk middag
Vigna Le Masserie Barbera D’Alba Superiore - Boschis Francesco
förpackningen!
Mer information om Vigna Le Masserie Barbera D’Alba Superiore - Boschis Francesco
Vinet Vigna Le Masserie Barbera D'Alba Superiore, skrivet av Boschis Francesco från Piemonte, erbjuder en tät, rubinröd färg i vinglaset. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett rödvinsglas och presenterar underbart komplexa aromer av björnbär, plommon och akacia, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till lagringen på träfat.
Detta vin glädjer med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta sammetslena och köttiga rödvin är fylligt och mångfacetterat på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte är fängslande med en vacker efterklang. Avslutningen ackompanjeras också av mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Vigna Le Masserie Barbera D'Alba Superiore av Boschis Francesco
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Barbera. Endast det bästa druvmaterialet togs in för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Boschis Francesco. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt ner. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Vigna Le Masserie Barbera D'Alba Superiore ytterligare några månader på ekfat.
Serveringsförslag för Boschis Francesco Vigna Le Masserie Barbera D'Alba Superiore
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till en mängd olika rätter. Det är perfekt som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, gåsbröst med rödkål och mejram eller fyllda paprikor
.- Fler produkter från Boschis Francesco