Mer information om Altopiano Primitivo Puglia IGT - Terre di Montelusa
Den eleganta Altopiano Primitivo Puglia från Terre di Montelusa flyter in i glaset med en ljuslila färg. Detta italienska vin av en enda sort presenterar underbart uttrycksfulla toner av svarta vinbär, blåbär, plommon och morellkörsbär i glaset. Det har också inslag av kanel, vanilj och kakaobönor.
Detta torra rödvin från Terre di Montelusa är precis rätt för purister som föredrar 0,0 gram socker i sitt vin. Altopiano Primitivo Puglia kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 6 gram restsocker. På gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart sammetslen och tät. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Altopiano Primitivo Puglia gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. I slutet glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Apulien äntligen med betydande längd. Återigen dyker antydningar av blåbär och björnbär upp.
Vinifiering av Terre di Montelusa Altopiano Primitivo Puglia
Detta balanserade röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten Primitivo. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Altopiano Primitivo Puglia uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter handskörden når druvorna snabbt vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Altopiano Primitivo Puglia i ytterligare 9 månader på ekfat.
Matrekommendation för Altopiano Primitivo Puglia från Terre di Montelusa
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till kålrulader, pumpagryta eller lammgryta med kikärter och torkade fikon.
- Fler produkter från Terre di Montelusa