♥ För närvarande 15 606 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!
bio bio
Blackberry, Surkörsbär och rostat trä

Zweigelt Kieselstein trocken - Claus Preisinger

Den här artikeln är för närvarande inte tillgänglig!

Årgång

2021
Den maximala beställningskvantiteten har uppnåtts, beställningskvantiteten justeras automatiskt.
Minsta beställningsmängd har inte uppnåtts, beställningsmängden justeras automatiskt.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
Zweigelt Kieselstein trocken - Claus Preisinger
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Javisst!
Personligt!
Pålitlig!
Rekommendation...
Är ett gott vin
Är ett gott vin
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 27 apr 2020

Mer information om Zweigelt Kieselstein trocken - Claus Preisinger

Claus Preisinger Zweigelt Kieselstein är ett förstklassigt ekologiskt rödvin. Det har en underbart lysande, ljusröd färg. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av plommon, svarta körsbär, moreller och blåbär, som avrundas av rostad barrique, ek och cigarrlådor som kommer från lagringen på träfat.

Claus Preisinger Zweigelt Kieselstein presenterar sig underbart torr för vinentusiasten. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin i det högkvalitativa vinområdet. Lättfotad och flerskiktad, detta skarpa och köttiga röda vin presenterar sig på gommen. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Zweigelt Kieselstein fantastiskt fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Burgenland är fängslande med en bra efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av grus och löss.

Vinifiering av Zweigelt Kieselstein av Claus Preisinger

Den eleganta Zweigelt Kieselstein från Österrike är ett vin med en enda sort, organiskt vinifierat från druvsorten Zweigelt. I Burgenland växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av löss, grus, vulkanisk sten och svart jord. Vid optimal mognad skördas druvorna till Zweigelt Kieselstein uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Zweigelt Kieselstein ytterligare 10 månader på ekfat.

Matrekommendation för Zweigelt Kieselstein av Claus Preisinger

Detta österrikiska rödvin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till gåsbröst med rödkål och mejram, ankbröst med sockerärtor eller grönsakscouscous med köttbullar.

Hårda fakta

Typ:
Typ av vin:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Smak:
Tillfälle och tema:
Familjefest , Kundgåva
Total syrahalt ca. i g/l:
6,0
Restsocker ca. i g/l:
1,0
Land:
Österrike
Odlingsområde:
Burgenland (AT)
Druvsort:
Cuvée:
monovarietal
Expansion:
stort trä
Detaljer om förlängning:
sur lie (på jästen)
Expansionstid i mon.:
10
Ekologisk, vegansk, alkoholfri etc.:
Golv & Särskilda lager:
Lössjord , Grus , Svart jord
Läsning:
Handplockad
Arom:
rostat trä , Blackberry , Surkörsbär
Textur:
krispig , köttig
Munkänsla:
medium
Stil:
Gamla världen , klassisk
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Passar till:
Mörka rätter , Kryddiga och salta rätter
Rekommendation av glas:
Bordeaux-glas
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Bourgogne-flaska , minskad , modernt
Kapsyl:
DIAM TCA-fria korkar
Hållbarhet i år från årgången:
3
Alkohol i vol%:
12.5
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Weingut Claus Preisinger - Goldbergstrasse 60 - 7122 Gols - Österreich
Artikel nr:
70217-AT-RW-ZW-003-12
Upp Upp
Upp