- Detta röda vin av druvan Monastrell passar utmärkt till grönsaksgryta med pesto eller lammgryta med kikärter och torkade fikon
- Barriquelagringen gör detta spanska rödvin särskilt sammetslent
- Ett kraftfullt rödvin, utmärkt som en harmonisk droppe för en rad olika tillfällen
förpackningen!
Mer information om Monastrell Talento Jumilla D.O. - Ego Bodegas
Den veganska Monastrell Talento Jumilla D.O. från Ego Bodegas skimrar in i glaset med en tät lila röd. Detta spanska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av blåbär, mullbär, björnbär och svarta vinbär. Detta åtföljs av inslag av andra frukter.
I gommen är Monastrell Talento Jumilla D.O. från Ego Bodegas underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Detta sammetslena rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Monastrell Talento Jumilla D.O. gommen med en sammetslen känsla, utan att sakna saftig livlighet. Finalen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Murcia, närmare bestämt från Jumilla DO, fängslar slutligen med en vacker finish.
Vinifiering av Ego Bodegas Monastrell Talento Jumilla D.O.
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Monastrell. Endast de bästa druvorna skördades för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Ego Bodegas. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i litet trä vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras den ekologiskt producerade Monastrell Talento Jumilla D.O. i flera månader på ekfat. När vinet är färdigt harmoniseras Monastrell Talento Jumilla D.O. noggrant.
Matrekommendation för Monastrell Talento Jumilla D.O. från Ego Bodegas
Detta röda vin från Spanien bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som passande vin till Boeuf Bourguignon, purjolökstortilla eller kokt kalvkött med bönor och tomater.
- Fler produkter från Ego Bodegas