- Detta röda vin med stark karaktär passar perfekt till fyllda paprikor eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon
- Barriquelagringen gör det här röda vinet särskilt komplext
- Detta italienska rödvin är perfekt
Leveranstid ca. 3-5 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Paxxo - Stefano Accordini
Paxxo av Stefano Accordini från Veneto har en tät, purpurröd färg i glaset. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i klara kyrkfönster vid glasets kant. I glaset presenterar detta röda vin från Stefano Accordini aromer av morellkörsbär, björnbär, svarta vinbär, mullbär och plommon, kompletterade med svart te, kanel och kakaobönor. Vinet är elegant och torrt i smaken. Det buteljerades med 3,1 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Tack vare den närvarande fruktsyran är Paxxo exceptionellt friskt och livligt i gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Rosso del Veneto IGT, som kan mogna väl, imponerar slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Stefano Accordini Paxxo
Den kraftfulla Paxxo från Italien är en cuvée vinifierad från druvsorterna Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot och Rondinella. Uppenbarligen bestäms Paxxo också av klimatet och vinodlingsstilen Rosso del Veneto IGT. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening och presenterar sig som exceptionellt komplex. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker därefter i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Stefano Accordini Paxxo
Njut av detta röda vin från Italien bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, Boeuf Bourguignon eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Stefano Accordini