- Detta vita vin är perfekt till kålroulader eller spenatgratäng med mandel
- Mognaden i tankar av rostfritt stål gör detta vita vin särskilt typiskt för druvsorten och fruktigt
- Ett balanserat vitt vin, utmärkt som en harmonisk gåva till goda vänner
förpackningen!
Mer information om Langhe Arneis Aurelia DOC - Massimo Rivetti
Langhe Arneis Aurelia från Massimo Rivetti i Piemonte presenterar en ljus, platinagul färg i vinglaset. Färgen på detta vita vin visar också gröngula reflektioner i kärnan. Den första näsan på Langhe Arneis Aurelia visar nyanser av morellkörsbär, lila och nashipäron. De fruktiga komponenterna i buketten förenas med mer fruktiga balsamiska nyanser.
Detta italienska vin har en elegant torr smak och har buteljerats med endast 1,4 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen har detta välbalanserade vita vin en underbart silkeslen textur. På grund av sin kortfattade fruktsyra är Langhe Arneis Aurelia underbart fräsch och livlig på gommen. Detta vita vin från vinodlingsregionen Piemonte har en härlig längd i avslutningen. Återigen dyker antydningar om plommon och lila upp.
Vinifiering av Massimo Rivetti Langhe Arneis Aurelia
Den balanserade Langhe Arneis Aurelia från Italien är ett vin med en sort som tillverkas av druvsorten Arneis. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av sedimentär och väderbitna stenar. Det är uppenbart att Langhe Arneis Aurelia också definieras av mer än bara Langhe DOC-jorden. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är utomordentligt imponerande. Druvorna till detta vita vin från Italien skördas uteslutande för hand när de är helt mogna. När druvorna har skördats kommer de till vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Langhe Arneis Aurelia fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 4 månader.
Matrekommendation för Langhe Arneis Aurelia från Massimo Rivetti
Njut av detta vita vin från Italien måttligt kylt vid 11 - 13 °C som tillbehör till purjolökstortilla, kikärtscurry eller fiskcurry med kokos och lime.
- Fler produkter från Massimo Rivetti